miércoles, 14 de julio de 2010

L'Escala Ciutat Pubilla de la Sardana 2010 és homenatjada a l'Aplec de la Sardana d'Olot

El passat cap de setmana, dissabte 10 i diumenge 11 de juliol, la ciutat d'Olot va celebrar la 48a edició de l'Aplec de la Sardana. Aquest aplec va ser especial perquè va ser dedicat a la memòria del músic i compositor Joan Hernández i Baiges (1911-1988), autor de la sardana Olot, Ciutat Pubilla, ja que la ciutat garrotxina va assolir el títol l'any 1968. Alhora, l'Agrupació Sardanista d'Olot i el consistori de la capital de la Garrotxa aprofitaren l'ocasió per a fer un tribut a l'Escala com a població que ostenta el títol de Ciutat Pubilla de la Sardana 2010, el 50è de la història d'aquest guardó de Meritíssima en la Sardana.

Assitiren a l'acte una comitiva representant del pubillatge escalenc, encapçalada pel president de la Comissió Organitzadora i president de l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, Jordi Gallegos, junt als Sardanistes de Mèrit veterans, Joana Pérez i Carles Pous, i dos membres de la comissió i entitat sardanista escalenca. Aquests representants participaren en el dinar de germanor de 300 persones que s'organitzà al Parc Nou d'Olot, el mateix espai que va acollir les sardanes del matí i la tarda.

A les 7 de la tarda arribà el moment de l'homenatge entre entitats sardanistes i autoritats, exceptuant el cas de l'Escala, ja que no assistí cap representant del consistori. Prengué la paraula el 1r tinent d'alcalde d'Olot, el Sr. Joan Albesa, i també dirigiren unes paraules al públic la regidora de cultura, la Sra. Anna Torrent, i el regidor d'esports i joventut, el Sr. Joaquim Monturiol, que fou correspost amb les paraules de Jordi Gallegos, actuant com a representant de la vila de l'Escala i qui rebé una placa de record de l'homenatge i tribut de mans de Lluís Balcells, president de l'entitat sardanista olotina.

Assistiren a l'acte també la Pubilla i l'Hereu de la Garrotxa 2009, na Janina Bach i en Marc Sarsanedas, que feren lliurament d'obsequis als dos Sardanistes de Mèrit escalencs. Un d'ells, en Carles Pous, prengué la paraula i, entre d'altres coses, digué: "Encoratjo a tothom a ballar sardanes i, sobretot, al jovent, que no saben el que es perden. A mi, us ho dic de veritat, la sardana m'ha ajudat a viure i m'ha ajudat a ser allà on sóc".



El mestre Lluís Albert, autor de la sardana del pubillatge escalenc, també estava convidat a l'acte, però una recent intervenció quirúrgica li va privar d'assistir-hi. Es va llegir, però, un missatge escrit pel compositor que arrencà molts aplaudiments. Acabat l'acte, la cobla Ciutat de Girona interpretà, com a sardana de germanor, la composició L'Escala, Ciutat Pubilla, de Lluís Albert, una peça que fou ballada per uns 400 sardanistes, que formaren una única i monumental anella.




No hay comentarios: